Melanzana Parmigiano

Recept van Sandro!
Voor 4 personen:
2 aubergines
half blik met blokjes tomaat
2 mozzarellas
olijfolie
200gram parmezaanse kaas
blaadjes verse basilicum
kruiden: oregano, snufje cayenne peper, lepel honing of gembersiroop, snufje paprikapoeder, zout

Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1cm dik Leg ze zonder iets op een ovenplaat en laat ze ongeveer 10 tot 15 minuten uitdrogen in de oven van 180 graden. Haal ze er uit en laat ze wat afkoelen Doe de tomaten in een kom en maal ze tot moes met keukenmixer. Voeg hier naar smaak aan toe de kruiden, zout en zoet. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Neem een platte oven schaal met een rand van minimaal 5 cm hoog Vet deze in met olijfolie. Vervolgens een laagje tomatenmoes met daarop een laag aubergine en plakjes mozzarella met beetje geraspte parmigiano en basilicum Herhaal dit laag voor laag (minimaal 4 lagen) totdat de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatenmoes met daarop een laag geraspte parmezaanse kaas. Dek nu de schaal af met aluminium folie en zet hem 20 minuten in een oven van 200- 220 graden. Haal het folie daarna van de schaal en laat nog enkele minuten in de oven het eventuele teveel aan vocht verdampen en er een korstje ontstaat. Serveer als een lasagne stukken parmigiano met vis of vlees en eventueel een salade.